Infrarøde varmepanel

Infrarøde varmepanel er ingen ny oppfindelse. Infrarøde varmepanel kjenner vi som varmestrålepaneler, og alle faste objekter utsender strålevarme. Jo varmere de faste objekter er, jo kraftigere er strålevarmen. Infrarød varme har tidligere vært brukt i Terrasevarmere, oppvarming på badet, eller til oppvarming av haller og lagre. Industrivarme panelene ble veldig varme, og enkelte modeller fikk et rødlig lys. Når de lyser rødt, samtidig som overflatetemperaturen er høy, oppnår vi en kraftig stråling i en bølgelengde som ikke er så optimal til oppvarming av eksempelvis bolig. Infravarme Terrassevarmer  er uten synlig lys, og får ikke den samme overflatetemperatur som de tradisjonelle Terrassevarmerne.

 

Den behagelige infrarøde varmen oppnås ved en oveflatetemperatur på 70 – 140 grader. I den temperatur utsender infrarøde varmepanel lanbølgede varmestråler, som rekker langt ut i rommet. I tillegg oppvarmer de effektivt de faste objekter som gulv, vegg, tak osv som er i rommet. De faste objekter lagrer varmen, og avgir denne gradvis til luften. Du opplever en behagelig og jevn varme. Kulderas fra vegger og møbler og andre var kjølige flater minimeres, da de faste objekter er oppvarmet.

Infrarøde varmepaneler som vi også kjenner  som Infravarmepaneler leveres i flere størrelse, farver og modeller.

Forestill deg et Infrarød Varmepanel:

  • slimline, med sort glass, uten ramme, hengende over TV. Det ser elegant ut, minner om TV, samtidig som det oppvarmer deg og området rundt.
  • som speil i gangen, som nå har to funksjoner. Oppvarming samt det å være et speil. Et Infrarød varmeopanel som speil kan leveres med forskjellige rammer, eller som slimline uten rammer.
  • som speil med LED lys på badet

Det er mange flere muligheter med de nye Infrarøde Varmepanel, som i dag leveres i nesten utallige modeller, størrelser og design. Modeller med trådløs intelligent varmestyring, eller modeller med trådløs termostat. Du kan lese mere om trådløs varmestyring her på vår side, under produkter.

 

Infrarøde Varmepanel – den ultimative oppvarmningsform til Bolig og Næring