Infrarød varme - hva er Infrarød Varme?

Infrarød Varme

Når vi første gang hører om Infrarød Varme, tenker vi oftest på terrassevarmere som lyser rødt. Er det mulig å bruke Infrarød Varme panel som oppvarmingskilde innendørs? Det er det nå, en helt ny generasjon av Infrarød varmepanel, som ikke lyser, eller brenner! Infravarme infrarød varme, lydløs og sunn varme som oppleves svært behagelig å være i stue med.

Infrarød varme

Hva er Infrarød Varme?

Infrarød stråling (IR) er elektromagnetisk stråling som har lenger bølgelængde enn synligt lys men kortere enn mikrobølgestråling. Navnet infrarød betyr «under rød» (fra latin infra, «under»). Rød er den synlige lysfarve med den lengste bølgelengde. (Kilde: WikipediA).

Infrarød varme stråler deles oftest i IR-A – IR-C i forbindelse med oppvarming:

  • A – Nær / NIR
  • B – Kortbølget SWIR – som vi oftest ser i terrassevarmere med synlig rødt lys, overflatetemperatur opp til 1200°.
  • C – Mellombølget MWIR –  som vi ser i industrivarmere eller i terrassevarmere med usynlig lys, overflate temperaturen på disse kommer gjerne opp til 380°.
  • C- Langbølget LWIR –  som benyttes til oppvarming innendørs, da de har en overflate temperatur fra 70 – 140°.

Infravarme infrarød varme utsender infrarøde Langbølgede varmestråler, som oppleves behagelig. Infravarme infarød varmepanel oppvarmer effektivt, uten at man opplever at det er kaldt på skyggesiden.

Infravarme infrarød varme utsender infrarøde varmestråler i hele rommet. Måler man på effektiviteten, er de mest effektive varmestrålene i en vinkel på 60 grader fra infravarmepanelet.

Infravarme – Langbølget Infrarød Varmestråling

Langbølget infrarød varmestråling – en del av det naturlige lysspektrum fra sollyset, uten de farlige UV strålene. Langbølget infrarød varmestråling er i samme familie som almindelig infrarød stråling fra lysspekteret, men med større bølgelengde enn synlig lys. Du kan ikke se de langbølgede varmestrålene med det menneskelige øyet, på samme måte som de skadelige UV strålene.

Energien fra de Langbølgede infrarøde strålene er viktig for alt levende på vår planet. Hvis vi ikke hadde infrarød varmestråling, ville vår jord være en isklump uten liv i dag.


 

Infrarød Varme

[/vc_row]

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ofte Stillede Spørgsmål (OSS)

Nedenunder kan du finne mange svar på spørsmål om Infrarød Varme.
Fant du ikke svar på akkurat ditt spørsmål? Send gjerne en e-post,

eller kontakt oss på telefon. Vi gleder oss til å høre fra deg

Spørsmål og svar

1. Hva er konveksjon

Konveksjon beskriver måten luften oppvarmes på, ved hjelp av en varmekilde. Eksempelvis en panelovn eller varmepumpe oppvarmer via konveksjon. Luften sirkulerer rundt varmekilden, og oppvarmes deretter. Den varme luften stiger til taket, og presser den kalde luften ned mot gulvet. Deretter stiger luften opp mellom sidene på eksempelvis panelovnen igjen. På denne måte får vi en varmesirkulasjon, jo varmere varmekilde, jo hurtigere fordeling av luft. En varmekilde med konveksjon har en lavere virkningsgrad enn Infravarmepanelene. Konveksjonsvarmen sirkulerer luft, og flytter støv og partikler rundt i rommet. Varmefordelingen er ikke optimal. Du vil oppleve at det kaldere ved gulvet, da den varme luft stiger til taket.

 

2. Hva er Infrarød varmestråling?

Infrarød varmestråling er elektromagnetiske bølger som oppvarmer de faste objekter de infrarøde varmestråelene treffer, helt uavhengig av luften i lokalet. De faste objekter kan være gulv, vegg, tak, møbler oss mennesker osv. De infrarøde varmestrålene kan nesten sammenlignes med de varme strålene vi får fra Solen. De infrarøde varmestrålene fra Solen, oppfanges av de faste objekter på jorden, som hus, vei, jord osv. Disse faste objekter lagrer varmen og avgir denne til luften. Hvis vi ikke hadde infrarød varmestråling fra Solen, ville vår planet være en isklump, uten liv i dag. De infrarøde varmestrålene må ikke forveksles med de ødeleggende UV eller radioaktive strålene.

3. Hvordan monteres infravarmepanelene ?

Det medfølger en monterings og bruksanvisning med Infravarmepanelene, samt skruer og beslag. Infravarmepanelene er enkle å montere.

4. Kan Infravarmepanelene monteres på badet ved siden av dusj og armatur?

Infravarmepanelene har den Europeiske godkjenning for montering på badet og i våtrom. Infravarmepanelene er beskyttet mot vannsprut, damp og høy luftfuktighet. Vær oppmerksom på standard avstand til armatur.

5. Hvor høy virkningsgrad har Infravarmepanelene?

Infravarmepanelene har en virkningsgrad på 100%. All energi benyttes til oppvarming i Infravarmepanelet. Den målte effekt og varme er 100%.

6. Infrarød Varmestråling vs Konveksjonsvarme?

Infravarmepanelene genererer ca. 70% varmestråling og 30% konveksjon. Tradisjonelle varmekilder leverer ca. 30% varmestråling og 70% konveksjon.

7. Leveres Infravarmepanelene i flere modeller og design?

Vi har et stort utvalg i forskjellige størrelser og modeller. Forskjellige overflater, farver og watt. Vi har et bredt produktsortiment, det bør være mulig å finne den modellen som passer best til ditt hjem og behov. Flere informasjoner om design, format og størrelser kan du lese mere om på våre produktsider.

8. Finnes det reservedeler?

Nei! Det er ikke reservedeler til Infravarmepanelene.

9. Garantiperiode på infravarmepanelene

Fabrikksgaranti 5 – 10 år.

10. Betjening av Infravarmepanelene

Enkelt! Sett støpselet i stikkontakten, og Infravarmepanelet er i gang. Vi kan tilby eksterne opsjoner til temperaturstyring. Infravarme SMART leveres komplett med integrert termostat / trådløs varmestyring via ISTC kontroller.

11. Hvilke godkjenninger har Infravarmepanelene?

Infravarmepanelene har CE / Tüv og IPX godkjenninger som sikrer at produktene overholder Europeiske normer

12. Genererer Infravarmepanelene elektrosmog?

Infravarmepanelene utvikler mindre elektrosmog enn en gammeldags lyspære.

13. Hvor varm blir Infravarmepanelet på overflaten?

Den maksimale overflatetemperatur på Infravarmepanelet, målt i bunden på selve Infravarmepanelet, varierer avhengig av modell.

På Infravarme SMART kan man innstille hvilken overflatetemperatur som ønskes.

Hvis Infravarmepanelet delevis overdekkes, vil temperaturen stige. Skulle dette skje, slukker Infravarmepanelet, da det er en innebygget sikring som slukker for varmepanelet ved for høy temperatur. Det er ingen fare for forbrenning ved berøring.

14. Hva skjer hvis jeg kommer til å tildekke Infravarmepanelet?

Temperaturen i Infravarmepanelet vil stige. Det er innebygget en temperatur sikring som sørger for at Infravarmepanelet ikke overopphetes. Obs! Ikke overdekk Infravarmepanelet, selv om det er temperatur sikring. Benytt ikke Infravarmepanelet til å tørke tøy ovenpå varmepanelet.

15. Hvordan fungerer det Infrarøde varmepanel?

Teknologien i det infrarøde varmepanel ligger under overflaten. Den elektriske varmekilde produserer varme som videregis fra overflaten som infrarød varmestråling via luftsirkulasjon på baksiden. For å garantere en effektiv utnyttelse av energien, samt redusere energitap, er det isolering bak på Infravarmepanelet.

16. Kan jeg få elektrisk støt hvis det skjer et brudd på Infravarmepanelet?

Nei! Teknologien er isolert og atskilt fra den synlige paneloverflate. Det er ikke fare for elektrisk støt.

Fikk du svar på ditt spørsmål ?

Du er altid velkommen til å kontakte infraVarme Scandinavia

Du kan også lese nedenunder: